Pappardelle con gamberi e salsa di crema di tartufo
Kategori: Allmänt


Gör så här
1. Pasta: Arbeta gärna på en marmorbänk om du har tillgång till en sådan.
2. Häll upp mjölet i en hög och gör ett hål i mitten. Tillsätt äggen i hålet samt olja och salt.
3. Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig.
4. Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten och blanda eller fös försiktigt ihop degen.
5. Beräkna minst 6-8 minuters knådning tills du har en mjuk, blank och elastisk deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
6. Dela degen i fyra lika stora delar. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.
7. Låt pastan ligga och torka en stund innan du kokar den.
8. Koka pastan i lättsaltat vatten.
Tryffelgräddsås.
5dl Grädde.
1 medelstor hackad Schalottenlök.
3st hackade Vitlöksklyftor eller 1st elefantvitlök.
1tsk Tryffelolja. (finns på välsorterade livsmedelsbutiker.)
1 ½ msk Kycklingfond (ej tärning som innehåller mycket salter.)
2st grabbnävar riven parmensan av god kvalitet.
Färsk hackad Oregano och Basilika.
Salt och svartpeppar efter tycke och smak.
Gör så här.
1. Fräs schalottenlök och vitlök mjuka i olivolja, tillsätt sedan tryffeloljan.
2. Gå i med kycklingfond och grädde, låt koka upp och rör om så att det inte bränner i botten av kastrullen.
3. Tillsätt riven Parmensan, salt och svartpeppar under omrörning.
4. Låt skjuda till en krämig konsistens.
5. Slå såsen över väl avrunnen pasta och rör om. Blanda i räkor och lägg upp på en djuptallrik och strö över hackade örter.
Bon Appetit.