henricsmat.blogg.se

Min egen inspiration och tolkning om mat, Både att laga och äta.

Sommar är den skönaste tiden för mat.

Kategori: Allmänt

Nu är det sommar och härligt väder.
Själv tycker jag att det är roligare och skönare att laga mat på sommaren när man kan tillaga maten via grillning, rökning eller bara äta kallskuret.
 
Här kommer att recept på alternativ potatissallad för 4 personer. (Vinigrett baserad)
När man säger potatissallad tänker dom flesta på en fet majonäs drypande sallad som finna på ex ICA.....
Jag gillar det fräscht och rent i smaker och kalorier.
 
Vinigrett.
1dl God olivolja.
4 msk balsamico vinäger av bra kvalitet.
2 tsk grovmalen svartpeppar.
2st pressade vitlöksklyftor.
 
 
Sallad.
15st kokta potatisar i dubbel pinisbolls storlek. (delas i lagom mat bitar)
1st skivad röd lök.
3st fin skivad knipplök, Den har många namn.... (Vårlök, spring onion, sticklök.)
10st kvartade gula körsbärstomater.
1 näve bladspenat.
1 näve Skivade sockerärter.
1 näve hackad basilika.
1 strimlad röd eller gul paprika.
 
Blanda allt i en stor skål och slå över vinigretten, låt stå i ca 1 timme och rör om då och då.
Salladen passar till allt, Fågel, fisk, skaldjur och kött.
 
Sedan kan man blanda i fler grönsaker som man gillar typ rädisor, ruccola, svamp, gurka, soltorkade tomater, ja... vad man vill igentligen.
 
Smaklig spis.
 

Kommentarer

  • Elizabeth säger:

    Yummi <3 Godaste potatissalladen :P

    2013-07-06 | 17:27:03

Kommentera inlägget här: